Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένας κότσυφας που τον λέγαν ΤΑΣΟ.........

Πριν 2 χρόνια τύπωσα με δικά μου έξοδα και την ανεκτίμητη ( μέχρι τότε ) βοήθεια κάποιον φίλων και γνωστών σε 10 αντίτυπα τις <<Σημειώσεις Θαλάμου 245>>.15 <<σχεδόν>> ποιήματα,σημειώσεις,κραυγες ενος 16χρόνου που εφαγε μια τριετία τρέχοντας στα νοσοκομεία να προλάβει το αναμενόμενο ( αλλα τόσο απρόσμενο ) τέλος ενος αγαπημένου του προσώπου.Παπανικολάου,Παπαγεωργείου,Ιπποκράτειο....Μια μάταιη διαδρομή.Άπ όλη αυτή την διαδρομή βγηκε αυτό το βιβλιαράκι.
Στο βιβλιαράκι αυτό υπαρχεί ένα ποίημα με τον τίτλο <<Ν. ως παράνοια>>.Το ποιήμα αυτο γράφτηκε για ένα φίλο και συμμαθητή μου τον Τάσο,έναν ακόλαστο πλην ευαίσθητο ερωτύλο τον οποίο έβλεπα τότε να διαβρώνεται το πρόσωπο του και να ποδοπατήται η διάθεση του καθε φορά που έβλεπε την Ν. - για ΄μένα όλα αυτά τότε ήταν άγνωστα εώς και αδιάφορα.Που και που κάτι αργόσχολοι καλοθελητές τα συζητούσαν με ένα τόνο ειρωνικό -ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ... ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΜΕ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΦΘΟΝΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ Τ. -Όταν ο ίδιος μου μίλησε τότε φάνηκαν όλα.Η Ν. πράγματι ήταν μια παράνοια.Μια παράνοια που έκανε το κέφι της χωρίς να μετράει ή να υπολογίζει τίποτα.Ο Τ. υπνωτισμένος ( πραγματικά τον είδα πολλές βραδιές έτσι ) βυθιζόταν στον βούρκο της ενώ έβλεπε και γνώριζε τον χαμό που ερχόταν -( οπώς το λέει καλύτερα απο όλους ο Αγγελάκας ''...μυρίζεις θάνατο μα εγώ σε γυροφέρνω''). Παρόλα αυτά έφτασε στον πάτο του βούρκου και απο εκεί εκτινάχτικε με μια απίστευτη ταχύτητα πάνω,επεκτίνωντας την αυτοκρατορία των καυλωμένων πλήν κενών απο αισθήματα κορασίδων.Καθότι πιο ώριμος και με περισσότερες βιολογικές (δεν εννοώ το φαί ή το νερό ) ανάγκες συνεχίζει την πορεία του με κάποια βασανιστικά διαλλείματα έρωτα και αγάπης.
Πολυ εύκολα κάποιος θα τον 'ελουζε με εκφράσεις όπως ''καργιόλης,σαβουρογάμης,πούστης,προδότης'' και αλλα συμπαθητικά κοσμητικά επίθετα.Πόσο έξω πεφτουνε αυτοί οι φθονεροι και κούφιοι τύποι.Ο Τ. δημιουργεί σχέσεις όχι επειδή δεν νιώθει κάτι για αυτές τις κοπέλες αλλα ακριβώς γιατι δημιουργούνται μέσα του αισθήματα,αισθήματα που θέλει να μοίρασει στην κάθε κοπέλα σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων.Άς μην τον κρίνουμε.Άς τον υποστηρίξουμε.ΚΟΙΤΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ.ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.

ΝΑ ΄ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑΣΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: