Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008





Λίνα Λίνα καρδερίνα
θα σε δω τον άλλο μήνα
.........
---
καλές γιόρτες!!!!!!!

1 σχόλιο:

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

Πες μου ένα ψέμα ...να αποκοιμηθώ...

καλές γιορτές!!

Ένα μικρό αχνό φως τρεμόπαιζε λυπημένα, ξορκίζοντας το σκοτάδι που είχε καλύψει
τη σιωπή του κόσμου .

Μόνο δυο τρεις γάτες ξεχασμένες, αόρατες απ’ τα μάτια των ανθρώπων διαρρήγνυαν την ερημιά του τοπίου.

Εκεί ανάμεσα σε χαλασμένες κονσέρβες και δυο τρεις στοίβες χαρτόκουτα

κοιμόταν..

Άνθρωπος περιθωριακός ,δοσμένος σε ένα κατά δικό του κόσμο, αθέατο από την περιέργεια των περαστικών, βίωνε το σκοτάδι της ύπαρξης του δίχως αναπάντητα ερωτηματικά πλέον για το ασθενές της φύσης των πραγμάτων.

Καραβοκύρης απ’τα μικρά του σε μινερελάδικα και πετρελαιοφόρα ,έζησε τη ζωή όπως την ονειρεύτηκε . Κάθε λιμάνι και μια μεγάλη αγκαλιά ,άνοιγε με τρυφερότητα και έκλεινε σκεπάζοντας μαζί μ’ αυτόν και τα όνειρα του.

Όνειρα που γεννήθηκαν στην πιο γλυκιά του νιότη, βλέποντας με τον πατέρα πάντα τα πλοία να αποχωρούν από το λιμάνι, σαν διαβατάρικα πουλιά χωρίς προορισμό.

Τα ματιά της ψυχής νομίζω συμβολίζουν το συνειδητό κομμάτι και όχι το επιφανειακό. .Συνήθως
κάποιοι άνθρωποι σαν εμένα πχ χρειάζονται μια ολόκληρη ζωή για να καταφέρουν απλά και μόνο να ψιλοκαταλάβουν προς τα που πέφτει εντέλει αυτή η Ιθάκη. Βλέπεις , ο χρόνος αδυσώπητα κατακερμάτισε τις αντοχές μου . Δεν με έκανε περισσότερο σοφό παρά λιγότερο ανόητο .Ξέρεις δεν είχα πάντα γνώμονα και οδηγό το νου και την ψυχή . Περισσότερο νομίζω τη άγνοια είχα, γιαυτό μιλάω Φιλαράκι ότι τελικά ο χρόνος κύρτωσε τις αντοχές . Αναλώθηκα σε πράγματα και καταστάσεις που κατ ουσίαν με την ματιά που το βλέπω τώρα, νομίζω χάθηκε πολύτιμος χρόνος .Και αν μου μιλάτε για εμπειρίες ναι έχω αρκετές που με βοήθησαν να οικοδομήσω κάτι λίγο πάνω σ' αυτό που έμεινε , γιαυτό ορίζω και τον χρόνο εχθρό.

Εκεί ανάμεσα σε χαλασμένες κονσέρβες και δυο τρεις στοίβες χαρτόκουτα βρήκα αυτό που πάντα έψαχνα ..Την ελευθεριά, και την απαλλαγή του εαυτού που τόσα χρόνια υπηρετούσα

μέσα σε φόρμες και πλαίσια συντήρησης, και ας τρομάζει και αηδιάζει τους γύρω μου.

Μα....δεν γύρεψα ποτές να με καταλάβουν..Αυτοί που μας καταλαβαίνουν κάτι κλέβουν κάτι υποδουλώνουν μέσα μας ..Και εγώ θέλω να μαι λεύτερος..

περίπλους..