Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010


Εἴκοσι χρόνια παίζοντας
ἀντὶ χαρτιὰ βιβλία,
εἴκοσι χρόνια παίζοντας,
ἔχασα τὴ ζωή.
Φτωχὸς τώρα ξαπλώνομαι,
μίαν εὔκολη σοφία
ν᾿ ἀκούσω ἐδῶ ποὺ πλάτανος
γέρος μου τὴ θροεῖ.

Κ.Γ.Κ.

. . .να ψάξεις τρόπους, κολπάκια, ανθρώπους, κανείς δεν καταλάβει πως λείπεις απο την γιορτή,στα πάρτι ο καθένας για την πάρτη του, δεν βλέπουν δεν νιώθουν. . . απο κάτω θα βλέπεις φώτα στα παράθυρα. . .ισώς φωνάξεις ΒΟΗΘΕΙΑ ή ΦΩΤΙΑ. . .καποιόν να σηκώσεις που θα πέσει. . . να τον ρωτήσεις τι έπαθε. . .το όνομα του. . .

αλλά όχι. . .

το παλτό. μαύρα ρούχα. η πανοπλία ενάντια στο πένθος. πριν καιρό πως το είχα πεί νηφάλιος ΄΄θα φοράω μαύρα / αλλα θα λάμπω. . .΄΄.η μοναδική μου φιλοδοξία σε αυτό το ψηφιακό τετράδιο. μαζί ο τρόμος κάποιων στις ματιές οτι αυτά που γράφω ίσως έχουν μια αλήθεια.
ένα mail μιας αναγνώστριας ΄΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. . .ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΛΑΜΨΟΥΝ. . . ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΡΕ ΔΕΝ ΛΑΜΠΟΥΝ. . .ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙΣ. . .΄΄.οξυδερκεστατη κριτική.σαν ιατρικό ανακοινωθέν.

ενα τετράδιο γεμάτο συλλογισμούς και σκίτσα. κάποια στιχάκια χωμένα στο γραφείο. ενά μεγάλο ερωτικό για την Α. - πήγε η άλλη Α., η αρραβωνιασμένη πια, να το σκίσει, πήγα να της το πάρω. . .σκοτωθήκαμε αλλά το έσωσα. καπού τώρα αρμενίζει στον Θερμαικό. . .τα ψάρια θα μάθουν για τις αγάπες μου.

χρονια περίεργα. . .χρονιά γεμάτα. . .ο οίκτος να περισσεύει για τους φιλάνθρωπους. . .το νταλαβέρι με τα κτήνη συνεχίζεται. . . ο θάνατος σαν αστείο. . . το γελοίο στα πάντα. . .
τσιγάρα να ανάβουν και να σβηνούν. . . καρδιές να τρεμοπαίζουν σαν ματιές αμφίβολες. . .

. . .των μαλλιών της τη νύχτα. . .
Ν.Ε.


. . .οι Τρώες, αλογομούρηδες φανατικοί, πόνταραν σε λάθος άλογο.
Αντηχώνη


- - -







υ.σ. χρόνια μας πολλά Παναγιώτη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: