Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

5

1.

εμπάθεια / κοκκινισμένοι γοφοί / το σύμπαν συνωμοτεί / αλλά θα τα καταφέρουμε / απόψε / μόνοι σαν δυο φεγγάρια / που τα κοιτάνε περισσότεροι χαζοί / το δράμα ζωγραφισμένο στα χειρόγραφα στο πρόσωπο σου στο πακέτο με τα δώρα στον Χρόνο που έχει μόνο μια εποχή και πάντα βρέχει / ότι με ταΐζεις το καταπίνω αμάσητο / σαν του αλκοόλ τις ομοιοκαταληξιες / το μεταξύ μας μιουζικάλ / αμελωποίητο πορνογράφημα / σαλιάρηδες κρατούν τις τύχες μας στα ξερά τους χέρια / ( όταν δεν πιάνουν το πηγούνι τους - σκεπτόμενοι / χωρίς ποτέ να έχουν φιλήσει / εκείνο το σημείο / που εκπυρσοκροτούνται - δίχως την θέληση τους - τα παιδιά / είμαι πια ένας Κρέοντας χωρίς Αντιγόνη / ολιγαρκής δίχως λαό από πίσω μου / Σκύλος που ξέχασε που έθαψε τα κόκαλα / αδυναμία της φύσης αμελέτητη / φλυαρία για να γίνεται δυσνόητοι.

2.

αντί για προσευχές / τσέπες με προστυχιές / τσίχλες και αστεία γεμάτες / αυτοκτονίες προγραμματισμένες / χορηγία η Ιατρική / η τρελή που σε κοιτάει στο λεωφορείο / και υποπτεύεται αγάπη / όμως δεν ξέρεις να παίζεις κιθάρα / από το συρματόσκοινο που ακροβατούσες / δεν έμαθες να πέφτεις / και έτσι στην ίδια κωμωδία συμμετέχεις / με άλλα λόγια και την υπόθεση ίδια / σφιχτά μουνιά πεισματάρικα / κάποτε να σου μειδιάσουν / αν τους πεις κάποια ιστορία με ψαράδες ή κυνηγούς.

3.

χαντακωμένοι ήταν / από το μίσος τους ζούσαν / ό,τι χάσανε ( ό,τι τους πήρανε δηλαδή ) στην τελική ήταν κέρδος και ξαλάφρωμα / και τώρα χαντακωμένοι / σκάβουν κουρασμένοι / κάτω από το χώμα να βρούνε λίγο φως και θησαυρό κάποιου που τα πήρε μαζί του / λένε / τους άκουσα / ΄΄μην μας ακούτε / σκάβουμε / μια νουβέλα δίχως νου΄΄.

4.

έγκλημα ανεξιχνίαστο η ευτυχία του / η καλή του δίπλα του κοιμόταν / σκεπασμένη με ένα κίτρινο σεντόνι / ροχάλιζε / αποκρουστική / πανωλεθρία ξαπλωμένη δίπλα του / κίνητρό αυνανισμού / κοιμωμένη και πολιτικοποιημένη / παραμιλούσε στον ύπνο της / ονόματα / διευθύνσεις / ρουφιάνευε τα όνειρα της γυμνή και απλωμένη στο κρεββάτι / και ο άλλος έγραφε ποιήματα για να την εκδικηθεί.

5.

έπινε coca - cola. η γαστρορραγία που είχε πάθει δεν τον πτοούσε. . . ο γιατρός του δυο μέρες πριν τον δηλητηριάσει η γυναίκα του, του είπε ότι πρέπει να κόψει τα αναψυκτικά γιατί δεν την βγάζει καθαρή. ο Θεοφάνης ( Θεοφάνη τον λέγανε ) κατεβάσε την κεφάλα του σαν παιδάκι μετά το κατσάδιασμα. έπινε τώρα την coca - cola του σαν να έκανε σκανδαλιά μεγάλη. οι γονείς του είχαν σκοτωθεί σε τροχαίο. ο αδερφός, ο Κύριος Ν. την έκανε λαχείο με καρκίνο ύπουλο στα πνευμόνια. η Νύφη του η Κυρία Κλεοπάτρα του έστελνε βάζα με μέλι κάθε 15 του μήνα. την κοπέλα του την λέγανε Πασιφίλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: