Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΚΟΥΡΕΛΑ



βγήκε και πάλι ο ήλιος / η λογική και εσύ ήσασταν στις θέσεις σας / καρμίρικα στην στάση του λεωφορείου / ταμπέλες και κατευθύνσεις ΄΄ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ΄΄/ σε αυτήν δεν αξιωθήκαμε να τα πούμε. . . κανονίζουμε για τις επόμενες / σου λέω ότι τα ρεκόρ ταχύτητας σπάνε όταν σε κυνηγάνε να σε σκοτώσουν / τρέχα εσύ και ΄γω θα κρατάω χρονόμετρο και εκείνους που δεν θέλουν να περπατάς / έτσι περίεργα / πάνω κάτω σαν διάθεση κυκλοθυμικού / έχω κάποια κόλπα / κανένα δεν πιάνει αλλά με αυτά κρατάω ζωντανό ότι φοβάται να μου πει Σ΄ αγαπώ και δεν περιμένω τίποτα να ΄ρθει κατά πάνω μου / αν είναι βροχή θα την αφήσω να ξεβάψει λεζάντες και μπουρδέλα όρθια / αν είναι πυρκαγιά θα ανάψω τσιγάρο / αν είναι τέχνη θα στην σερβίρω στο πιάτο. . .


μεταξύ δυο ανθρώπων / δεν υπάρχει αλήθεια ή αντικειμενικότητα / σαν το θύμα με τον θύτη σαν τον πλούσιο με τον φτωχομπινέ σαν αυτόν που φτιάχνει νόμους στα μέτρα του και εκείνον που οι ίδιοι νόμοι τον στενεύουν σαν σακάκι με αγκάθια σαν το φως με την έλλειψη του και το ανάποδο / υπάρχουν μόνο γεγονότα - να έχεις κάτι να μασάς όταν είσαι μόνος / να ξηλώνεις τα νιάτα σου με αυτό / όπως η μιζέρια σε αυτούς που δεν τα κατάφεραν ή που η ιδέα που είχαν για τον εαυτό τους ήταν μια μαθηματική πράξη χωρίς επαλήθευση / όπως ο στίχος που / τελειώνεις άτσαλα επειδή κατουριέσαι και εκείνος που τον διαβάζει απολαμβάνει - με το ΑΝ και τις υποθέσεις το μόνο που κάνεις είναι να απαρνιέσαι ότι δεν μπορείς να αγνοήσεις. . .

με λίγη μουσική με λιγότερη επιτυχία / και την σκέψη ότι οι άγγελοι όταν δεν πετούν βαριούνται / βγαίνεις στους δρόμους και προσπαθείς προσπαθείς / ναι. . . η προσπάθεια είναι ένα παιχνίδι / το κοινό με τις καρδιές του και εσύ με τις γωνίες του προσώπου σου να σχηματίζουν ένα ερωτηματικό / με οτιδήποτε ελάχιστο κερδίζεις ένα θαύμα / είναι αρκετό / μην νιώθεις άχρηστος σαν συμβουλή / ακόμα και ένα πτώμα πιάνει χώρο - πόσο μάλλον η ζωή που τρέχει στις φλέβες σου. . .

είμαι ακόμα εδώ / ένα επίδομα - με ευχαριστούν που δεν δουλεύω - κάτω από το κρεβάτι μου / κάθε πρωί χωρίς να κοιτάζω βουτάω μια χούφτα νομίσματα / όσα και να πάρω αυτά κανονίζουν την έξοδο και την ώρα της επιστροφής. . . πότε πότε και την διάθεση. . . όπως ο καιρός καθορίζει τις εποχές. . . όπως ο αριθμός των τσιγάρων στο πακέτο την γενναιοδωρία . .

ο τελευταίος άγιος σηκώθηκε από την θέση του στο Παράδεισο και την έδωσε σε κάποιον που κουράστηκε να είναι όρθιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: