Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

επιτυχία

στην Αγγελίνα



ο Καλογήρου είχε γενέθλια χθες
ο Βότσης αύριο
ο χρόνος που τον είπανε άμμο που κυλάει ή βάσανο ή τόκους, συνεχίζει - μεγαλώνουν οι μικροί και οι μεγάλοι τραβάνε κατά τους διακοσμητές τάφων και άλλων συμπαθητικών χαριτωμένων τοποθεσιών / θέλω να καπνίσω ένα τσιγάρο και με βγάζουνε έξω / χαζεύω τον καπνό - ελεύθερος ψηλά / κι εσύ πληγώνεσαι / της αναισθησίας χρέη άλλων / κι εσύ πέφτεις / δεν υπάρχει κάτι να σε κρατήσει - δεν ξέρουν πως να σε πιάσουν όταν πέφτεις / γιατί η μαγεία είναι εύθραυστη - μπορείς μόνο να την σκέφτεσαι και να την κοιτάς . . . όπως τον καπνό που χαζεύω. . .

πέτυχες εκεί που όταν το σκέφτομαι το συγκεκριμένο μέρος ανοίγω το στόμα μου και μυρίζει μπύρα και Άδης / πέτυχες. . . αφού πριν είχες πετύχει. . . το ξέρω. . . αν δεν το έχεις καταλάβει / άκου λίγο τον εαυτό σου. . . τα ξέρει όλα όταν τον ακούς. . . όλα όσα πρέπει. . . όχι μόνο για να επιβιώσεις. . . αλλά και τα άλλα. . . που ανθίζεις και μοιράζεσαι. . .
και ΄γώ κομματιασμένος θα χαμογελώ. . .
και αυτό είναι πολύ. . .

το πανηγύρι θα κρατάει για πάντα. . . ο Σκορδάς όχι. . . αλλά θα έχει πάντα εισιτήρια. . . και ας είναι η είσοδος δωρεάν. . . εσύ θα ξέρεις το μονοπάτι. . . .

Δεν υπάρχουν σχόλια: