Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

διακοπές όπες, ιδέες και ρόδα ανάθεμα



στην Αγγελίνα


θυμάσαι το Sea of Love;


την φοβάμαι αυτήν την πόλη / τρέχουν όλοι να σκοτωθούν και δεν βλέπουν αυτόν που θα τους σκοτώσει / τρέχουν όλοι λες και θα τους μοιράσουν σκατά / όμως υπάρχει μια συνωμοσία σαν αυτής που γλύφει την Θεσσαλονίκη και την τυλίγει με μια ζελατίνα για όλα τα γούστα / υπερσύγχρονα κτίρια και μπορντέλα, παλιά κτίρια και το βράδυ στα μοντέλα / η μπύρα στις πλατείες τόσο φθηνή που το νερό είναι είδος πολυτελείας και στις μπυραρίες με μεζέ ίσα ίσα να πατσίσουν την ράβδο χρυσού που θα σου ζητήσουν μετά / δεν πειράζει. . . η πλάνη βολεύει όταν ο καθρέφτης άλλα δείχνει / μέσον επιβίωσης / όπως στα κρεματόρια οι κρατούμενοι στήσανε αυτοσχέδιες παραστάσεις για να διασκεδάσουν πριν το βιομηχανικό μπάρμπεκιου-Ράϊχ των κομπλεξικών. . . / έτσι και σήμερα / εξέλιξη / από την πλάνη στην παραπλάνηση.

την φοβάμαι την πόλη σου όπως οι γαμιάδες και οι γαμιόλες το ΄΄Σ΄ αγαπώ΄΄.

τα τύμπανα του έρωτα από τομάρια βασανισμένων ακούγονται συχνά αν αφουγκραστείς πάνω στα Κάστρα που παλιά ήταν φυλακές και τώρα πάνε οι ερωτευμένοι και φαντάζονται πριν και μετά το φιλί και το ενδελεχές - χαχαχαχα ενδελεχές - χούφτωμα /μες τα αμάξια θα τους δεις, κρεμασμένους ανάποδα στους λόφους θα τους δεις, είναι σαν τα φαντάσματα / τους βλέπεις ενώ στην ουσία δεν υπάρχουν.


ή υπάρχουν και εγώ γκρινιάζω. . .

στη παραλία τώρα υπάρχουνε σκηνές, μπύρες 1 ευρώ και αγανάκτηση. Group Therapy. All Together ευτυχισμένοι / κρίμα που δεν ζει ο Ρένος να τους πάρει και να πάνε μια εκδρομούλα όλοι μαζί σε γραφεία, σε τράπεζες και άλλες υπερδυνάμεις . .

και στο λεωφορείο της επιστροφής - το 78Ν που κανείς δεν χτυπάει εισιτήριο ο κόσμος νύχτα με την νύχτα αυξάνεται. . . στο τέλος τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν μόνο νύχτα και το κάπνισμα θα επιτρέπεται. . . σαν κινούμενο μαγκάλι ΄΄στην Άκρη της Νύχτας΄΄ - να το διαβάσεις. . .


την φοβάμαι την πόλη σου. . . σε κάθε μου κάθοδο γίνεται μακελειό. . . 6 Δεκεμβρίου / ένα παιδί νεκρό, και ΄ γω σκεφτόμουν τον εαυτό μου. . . . . . Ιανουάριος και ένας αστυνομικός κάτω. . .Αρχές Φεβρουαρίου οι Κρητικοί με τα τρακτέρ τουρ και ανταλλαγή απόψεων και δακρυγόνων. μόνο το καλοκαίρι έχει ησυχία που πάνε όλοι διακοπές.

εσύ πήγες διακοπές ;/ ΄΄Βρήκες τον άλλον εαυτό σου / Μες στους ανθρώπινους καθρέφτες. . .΄΄; - σε φαντάζομαι / με ένα μπαούλο βιβλία - με εκείνο το περιέργο κόκκινο κρασί που πολλοί λογοτέχνες ήπιανε - ξέρω έναν - και ζούνε ακόμα και πολύ πολύ Gallagher.

κάποιος που είπε ότι όλα θα πάνε καλά τον δείρανε / ήταν φίλος μου / και συνεχίζει να το λέει. . . όχι επειδή το πιστεύει / αλλά γιατί του αρέσει να τον δέρνουν.

είναι πρωτοπορος

και εσύ γαμάτη.



ΧΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: