Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Γράμμα στον Νίκο Β. 2


I got the powder but not the gun
I got the dog but not the bun
I got the clouds but not the sky
I got the stripes but not the tie

T.W.


έχουμε κάτι / λείπει κάτι άλλο / και η ουσία; / η παραισθησιογόνα νόμιμη ή παράνομη; - δηλαδή φορολογημένη ή αφορολόγητη . . . όπως και ο τζόγος. - θυμάσαι Νίκο το ΄΄Ταξί ή Ασθενοφόρο΄΄; - είχα μπει κάποτε σε ασθενοφόρο ενώ τα μέσα μου είχαν ματώσει για τα καλά. . . ΕΝΤΕΡΟΡΡΑΓΙΑ... και με πήγανε στο σφαγείο να με σκοτώσουν. . . αλλά δεν τους έκανα την χάρη. . . είχα και ένα γιατρό να με κουράρει που έμοιαζε με τον Αϊνστάιν . . και χάρις την θεωρία της σχετικότητας ΖΩ. . .

αηδίες και επαναλαμβάνομαι / κλέβω στοιχεία από πολύ κόσμο / θυμάσαι ένα βράδυ που ξεκίνησα να λέω κάτι / και σιγά σιγά φούντωνα και φώναζα - δεν είχα πιει . . - σαν τον Αποστολίδη. . . και κουνούσα τα χέρια μου σαν να καθόριζα που θα πάνε οι άνεμοι. . . - ποτέ δεν βρέθηκε ένας να μου πει ΄΄ΣΚΑΣΕ΄΄ να αρπαχτούμε / να πιάσω μια ψάθινη καρέκλα να γίνουμε μπίλιες. . .

χθες ξενύχτησα Νίκο και είδα στο Κρατικό το ΄΄Sling Blade'' / μου άρεσε - έχει και ένα μικρό ρόλο ο Jarmusch. . . ειδικά μια ατάκα του κεντρικού ήρωα για ένα μικρό παιδί ''That Frank, he lives inside of his own heart. That's an awful big place to live in.''

αφού είδα την ταινία / με πιάσανε πόνοι. . . οι ίδιοι που στην ανηφόρα της Γούναρη με δίπλωσαν και έτρεχες να με σώσεις. . . χάλια κατασκευή ο Σκορδάς. . . μα όλα ξεκινάνε από το μυαλό. . . μην στεναχωριέσαι . . . όλο το συνεννοημένο καριολίκι θα γκρεμιστεί / άλλοι από το ΄95 τα λέγανε. . . και εκείνοι που δεν είχανε πότε τίποτα. . . λεφτά ή λίγο ενδιαφέρον από τον διπλανό ή από τον απέναντι / δεν θα έχουν να χάσουν τίποτα.

να βρεις μια στρίγγλα να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. . . ξέρεις. . . αντοχές. . . υπομονή. . . να σε ξαπλώσει/να την ξαπλώσεις και να κάψετε την πόλη. . . / πρέπει να να πιάσεις το παιχνίδι από την αρχή.
μάλλον αυτό που φταίει είναι ότι δεν δουλέψαμε το τσογλάνι μέσα μας. . . να γίνουμε fifty fifty, δηλαδή ΤΖΕΚΥΛ ΚΑΙ ΧΑΪΝΤ όπως έγραψε ο Μεγάλος Σκοτσέζος . . το μυστήριο ελκύει τις γυναίκες. . . το μυστήριο όμως που σε μια βδομάδα μπορούν να ξεψαχνίσουν. . να τα μάθουν όλα. . . ένας Tough Guy που θα αγοράζει για εκείνη τσιγάρα. . . η Κυρία Κλεοπάτρα κάπνιζε;


να κυλιέσαι στον βούρκο μα όταν σηκωθείς να είσαι πεντακάθαρος. . . παράνοια; - Παράνοια: το Fur Elize, λίγο πρίν το ξημέρωμα να βγαίνει από τους υπονόμους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: