Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

γέμισε το ποτήρι. . .



αν είχαν βουλιάξει το Ματαρόα;
με τόση σκέψη και γνώση πάνω του
είναι μυστήριο
πως δεν βούλιαξε
μόνο του.


σήμερα ο Ντίνος έχει γενέθλια / η μέρα του ανήκει / το πιο λευκό χαμόγελο της περιφέρειας θα σβήσει τα κεράκια / τα γένια μου έχουν φτάσει μέχρι τον αστράγαλο / σέρνονται στο πάτωμα πάνω στα χαλιά και από πίσω ευχές / αγκαζέ με τον Βότση ΄΄-Με τον Βότση θα έρθεις; -Ό,τι έχει ο καθένας φέρνει΄΄/ θα φτάσουμε στο πάρτι - ΄΄ΕΝΑ ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ΄΄ - δεν θα πιούμε τόσο ώστε να ρίξουμε την κυβέρνηση / θα είμαστε ταπεινοί όπως στον προθάλαμο ενός μπορντέλου που συζητούσαμε για τον Μεγάλο Νευρωτικό Celine, τον Απίστευτο Richard Matheson που έγραψε το καλύτερο διήγημα τα τελευταία 150 χρόνια - τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ - και Kurt Vonnegut με το άφρο μαλλί και αφρισμένο μυαλό / και η τσατσά μας διόριζε Ακαδημαϊκους / κάνει ζέστη / βρες κάποιον να θυσιάσουμε να δουλέψει το κλιματιστικό / αρκεί να μην έχει φιλοδοξίες / μόνο πες τους να κλείσουν τα παράθυρα όταν αδειάσουμε το τρίτο μπουκάλι / μην στείλω όλους τους αερογάμηδες έξω μαζί με τις κρύες και βαμμένες συντρόφους τους / η Βότκα να γίνει νερό ΄΄ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΘΑΥΜΑ΄΄ να σωθούμε. . .



οι γαμιάδες / αυτοί οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων
οι ποιητές / αυτοί που δεν διαβάζουν τα κείμενα τους
οι γυναίκες / αυτές οι αυτοκρατορίες με κραγιόν
και το Soundtrack της αυτοκαταστροφής και του έρωτα / αρκεί να βρείς το κουμπί / του ξερχαβαλωμένου juke box / της πιο μυστήριας διάθεσης των ημερών μας (;) / και τα κτητικά κτήνη - ΄΄αγάπη μου΄΄ / όλοι στα μπαλέτα για δολοφόνους / με μπαλαρίνες αδηφάγες και χορευτές πάνω από μονοπάτια αναμμένα / η τρέλα ευλογεί / η τρέλα σώζει γλείφοντας στις λάσπες και βρίσκοντας διαμάντια / ανακυκλώνοντας την ίδια μαλακία απο δημιουργίας Κόσμου / - Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΜΥΣΤΑΚΟΦΟΡΕ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕ ΣΥΦΙΛΙΑΡΗ / Ο ΘΕΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΞΙ ΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. - παρόλα αυτά σέβομαι την Πίστη, για να μην φάω ξύλο. . . όπως πάντα.


μικρά μικρά αισθήματα σαν κουρελάκια που μπαλώνεις ή που βάζεις στο στόμα όποιου διαφωνεί. . . / έλα, απόψε θα γίνω απόλυτος και θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου. . . - απόψε είναι γιορτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: