Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

καλό κέρι


μια βραδιά / all night Long / το κωμικό δίδυμο πλησίον και ποιητής έσπασε / ο πρώτος πήγε διακοπές ο δεύτερος ήταν σε διακοπές / με το ραδιόφωνο στην διαπασών / Μπέλλου και Howling Wolf / και ένα αλλοπρόσαλλο χαρέμι χαρμανιασμένο να του ζητάει με την βία τις υπερωρίες για εκείνα τα βράδια που πλημμύριζε το κεφάλι του και φλυαρούσε σαν ηλίθιος.


το χαρέμι έκανε ότι άκουγε και εκείνος ένιωθε περήφανος / ΄΄Σας έχω όλες εδώ΄΄ και έδειχνε το κεφάλι του / εκείνες χειροκροτούσαν και χτύπησαν τις γυμνές τους πατούσες στο μάρμαρο / ΄΄Μα ποιος είπε ότι δεν θα ζήσουμε για πάντα;΄΄.

μετά ξέρασα ξενέρωσα ξύπνησα / άρχισα να χτυπάω τους τοίχους / ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΩ. . . / με αφοσίωση και μιζέρια όλοι εναντίον όλων / λίγος χρόνος να περίσσευε ώστε να φτιάξουμε ιστορίες / αφού δεν ζούμε. . .

μα όλοι παραθέριζαν / καθάριζαν τους λογαριασμούς τους / ξεχνούσαν με λίγα λόγια.

ένα ζευγάρι τσακωνόταν μες το αμάξι και εγώ δεν μπορούσα να γελάσω / μια κοπέλα με ένα λευκό φόρεμα φοβόταν τα αμάξια και δεν πέρασε ποτέ από την διάβαση / κάποιος ήθελε να παίξει τον CowBoy, είχε τα όπλα, είχε σπιρούνια στις μπότες / δεν είχε άλογο δεν είχε λογική δεν είχε γυναίκα να του γλύφει τις κάνες από τα εξάσφαιρα του / ένα βράδυ πυροβόλησε το ραδιόφωνο ενώ έπαιζε Dylan / με τον πυροβολισμό ακούστηκαν από το ραδιόφωνο του Waits ουρλιαχτά / έλεγε μια ιστορία για εκείνον που αγάπησε χωρίς να αγαπηθεί / για εκείνον που κρυβόταν από τον ήλιο / για εκείνον που ήταν πάντα ΕΔΩ ό,τι και να γινόταν

ποτίστε τον και είναι μαζί σας για πάντα
αγαπήστε τον και δεν θα εξατμιστεί
και αν δεν τον αγαπήσετε
τουλάχιστον ακούστε τον
ή πείτε του ότι τον ακούτε

μοιραστείτε χάδια μαζί του
θα μοιράσει την καρδιά του χριστιανικά
δηλαδή όπως μοιράζανε
του χριστιανούς στα θηρία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: