Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ταίρι ταίρι



- δεν έχουμε προβλήματα. . . σοβαρά προβλήματα.

- θα βρούμε ή θα έρθουν μόνα τους.

συζητήσεις. μαλώνουν όλη μέρα. . . . το δίκιο και ποιος το έχει. . . σκέψεις για κάτι καλύτερο που διστάζουν να πούνε. . . τους ακούω και απορώ. . . δεν μιλάω για να μην τα κάνω χειρότερα. . . φοβάμαι κιόλας μην μου πετάξουνε κανένα ΄΄Εσύ δεν ξέρεις. . .΄΄. πράγματι. δεν ξέρω. είδα μόνο την πλευρά που μπόρεσα να δω απόλυτα όλα. . . να αγαπάς απόλυτα. . . κάποιοι δεν το αντέχουν. . . άλλοι ψάχνουν ένα στήριγμα για να πέσουν λίγο αργότερα από το αναπόφευκτο. . . εμένα μου αφιερώνουν ποιήματα, εμένα με κερνάνε καλημέρες. . .

- μ΄ αγαπάς;

- έτσι πρέπει.

και άλλες συζητήσεις. μια φορά στην Μαργαρίτη, εκεί που λίγο παλιότερα υπήρχανε ακροβάτες και άλλα ξωτικά, ένας είχε ξαπλώσει την κοπέλα του και την κοπανούσε στο πεζοδρόμιο. κλωτσομπούνια. πήγα να τον πιάσω πριν την αποτελειώσει και έφαγα μια κοφτή στο χέρι.

- Γιατί την χτυπάς,ρε;

- ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑ. . .

- Ε, τις πουτάνες τις πληρώνουν και όλα καλά. . . δεν τις κοπανάνε. . .

Με κοίταξε κάπως μπερδεμένος. η κοπέλα βρήκε ευκαιρία, σηκώθηκε και άρχισε να τρέχει. κατοστάρι με 10ποντο τακούνι. ο άλλος έτρεξε από πίσω της ουρλιάζοντας. δεν τους ακολούθησα. . . ακόμα θα κυνηγιούνται. μπορεί να την σκότωσε, μπορεί και να παντρεύτηκαν. ποιος ξέρει;

στην Ναβαρίνου άκουσα μια ωραία ανάλυση για το πως βάζεις υγραέριο σπίτι σου και ότι είναι πιο πρακτικό και συμφέρον από το ηλεκτρικό κλπ κλπ. μια 15λεπτή διάλεξη στο κινητό που έδωσε ένας σιτεμένος στον γιο του. τι μπορεί να μάθει κανείς αν δεν έχει που να πάει. . . τον φαντάζομαι να συμβουλεύει τον γιό του, ότι ΟΛΕΣ οι γυναίκες είναι πουτάνες, να πάει φαντάρος και να μην λυγίσει σε κανέναν πούστη, να του δίνει το ψηφοδέλτιο σφραγισμένο, να βρεί μια παρθένα - κατεύθειαν από το δέντρο. . . - και να την κάνει ότι θέλει, να είναι άσχημη γιατί ΄΄καλύτερα να τρώς μελιτζάνες μόνος παρά κρέας με παρέα΄΄ κλπ κλπ.

στα πανεπιστήμια πάρτι μουσικές. ένα ωραίο μπάχαλο. κανείς δεν ξέρει τι θέλει, όλοι όμως έχουνε ανάγκες. ένα ζευγάρι πέφτει πάνω μου καθώς εκείνος της έχει κάνει κεφαλοκλείδωμα και την φιλάει. μοιράζω γέλια και μπύρες. μια που μοιάζει κάπως με το ΄΄Κακό΄΄ νομίζει ότι θα της πάρω την μπύρα. φεύγω αμέσως. τα κορίτσια από το Καμερούν με χαιρετούν. η Νύχτα τελειώνει με τον Αυτοκράτορα Χιροχίτο και την καταπίεση που υφίσταται ως Θεός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: