Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Άποστρωφ



1.


σκεφτόταν να αγοράσει την πανάκριβη βιογραφία του Camus. ήθελε όμως να πάει και στις πουτάνες μια βόλτα. τελικά δεν αγόρασε την βιογραφία του Camus και δεν πήγε στις πουτάνες μια βόλτα. έκατσε σπίτι του και άκουγε Tom Waits. εκείνος πάντα τον περίμενε. δεν ήπιε. όταν βράδιασε πήγε στο κέντρο της πόλης να χαζέψει τα χαμένα που γύριζαν και μοστράριζαν τα καλά τους ή ότι νομίζαν ότι είχαν. ήπιε. δεν έπρεπε άλλα έδωσε μια διορία στον εαυτό του. κατά τις 5 το πρωί γύρισε σπίτι του με τα πόδια. στην Μοναστηρίου οι Μαυρούκες τον κέρασαν τσιγάρο. τα είπανε λίγο. δεν έκανε την ηλίθια ερώτηση ΄΄Σας αρέσει αυτό που κάνετε;΄΄, δεν ξεπέρασε τον εαυτό του, υπήρχε κάποιος σεβασμός. χάρισε το κινητό ( την συσκευή, όχι τον αριθμό ) σε μια από αυτές. τις χαιρέτησε και έφυγε. έφτασε σπίτι του όταν είχε ξημερώσει. ξύρισε την μια πλευρά του προσώπου του, βαρέθηκε να ξυρίσει το υπόλοιπο και έπεσε να κοιμηθεί. την επόμενη μέρα δεν θυμόταν το όνομα της Μαυρούκας. . . ήταν από το Καμερούν, αυτό το θυμόταν. η μέση του τον πέθαινε, το στομάχι του έκαιγε. ήταν ωραίος τύπος αλλά άφηνε πολλά να περάσουν από πάνω του. . .

2.

- Και όμως υπήρχε μια εποχή που διαφήμιζαν τσιγάρα. . . Υπερπαραγωγες. . . Ηθοποίοι, Κομπάρσοι, Μπαλέτα, Μουσικά σύνολα, χιλιάδες μεροκάματα. . . Όλοι ουρλιάζαν χαρούμενοι, ΚΑΠΝΙΣΤΕ ΚΑΠΝΙΣΤΕ. . . ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ, ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΥΣΗ, ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ. . .

- Ωραία Χρόνια. . . Τι έγινε μετά;

- Πεθάνε όλοι και τα παιδιά τους είπανε να αλλάξουνε τακτική.

- Και;

- Πεθάναν και αυτοί. . .

- Και τώρα;

- Τώρα διαφημίζουν τράπεζες και είναι όλοι καλά. Είδα μια κυρία χθες στο λεωφορείο να κάνει τον σταυρό της όταν είδε μια τράπεζα. . .

- Για να πέσουν τα επιτόκια μάλλον. . .

3.

- Τι βρίσκεις αστείο;

- Τις ταινίες με τον Λογοθετίδη και τον Αυλωνίτη, τους Αδερφούς Μαρξ - και τον Κάρολο - , τις συνεντεύξεις του Ζάππα, τις συμβουλές των φίλων αφού χωρίσει κάποιος - είναι σαν λές σε κάποιον ότι έχεις καρκίνο και εκείνος να σου απάνταει ΄΄Ναι, ε; Και εγώ κάποτε συγκάηκα. . .΄΄- και τις νοσοκόμες και τους γιατρούς όταν τρώνε ξύλο.

- Και τι σου φαίνεται τραγικό;

- Όλα τα παραπάνω. Αρκεί να έχεις το ελάχιστο ταλέντο να τα ξεχωρίσεις. Όλα στον χρόνο είναι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: