Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

γράμμα στην Λουλ 2

 

Υπήρχε μια παλιά παροιμία ΄΄Ο Τ. το έχει τούμπανο και εμείς μικρό παπάρι΄΄, αλλά δεν είναι στο θέμα μας. Αγόρασα δυο μπουκάλια βυσσινάδα με ανθρακικό. Μια για σένα μια για μένα. Εσύ δεν είσαι εδώ και έτσι θα τις πιω και τις δυο. Υπήρχε κάπου μια ελαφριά βότκα αλλά δεν την βρίσκω. Βύσσινο και βότκα. . . και το Hell Broke Luce στην διαπασών. Στο videoclip του, ο Θωμάς σέρνει μια παράγκα ενώ καίγεται το σύμπαν, την σέρνει και περπατάει κάτω από την θάλασσα, φλόγες, εκρήξεις, πυροτεχνήματα, ''left - right left - right'' . Να το δεις και να διαβάσεις Celine. Με τον Celine στην Σελήνη κάποτε. . . Βρήκα και ένα βιβλίο με γράμματα του Κοτζιούλα στον Ε.Χ.Γονατά. Θα στο στείλω.

Προσπαθώ να πάω μια βόλτα αλλά τίποτα δεν βγαίνει. Δυο μήνες χωρίς τα γυαλιά μου. Δεν βλέπω μακριά, κάποιοι που χαιρετούν από μακριά νομίζουν ότι σνομπάρω. Λες;  Το καλό είναι το συνήθισε το μάτι και δεν ζαλίζομαι αλλά και ότι δεν με χαιρετάει κανείς πια. Ο Βότσης στέλνει ανταποκρίσεις από την Χαλκιδική και βγάζει λεφτά ενώ άλλοι τρώνε τα δικά τους εκεί. Ο Γάζας στέλνει ανταποκρίσεις από την καρώ ξενιτιά και μετράει λέξεις - ευτυχώς η αδερφή του, του βάζει λίγο παραπάνω στο πιάτο αλλιώς δεν θα την έβγαζε καθαρή. Ο Γιαννακού προσπαθεί να καταστρέψει δυο μπάντες αυτή την εποχή και ψάχνει μια σύντροφο μέχρι να τους χωρίσει ο Θάνατος ή για 3, 4 μήνες. Ο Ντίνος δημιουργεί και απλώνει τον χάρτη επιχειρήσεων. Ο πατέρας έρχεται αύριο το απόγευμα είκοσι κιλά ελαφρύτερος.

- Έσπασα τα γυαλιά μου
- Ωχ. . .
- Τώρα έχω μάτια μόνο για σένα.
- Άσε τις βλακείες. Πάντως αν έσπαγες ένα καθρέφτη μπορεί να είχες εφτά χρόνια γκαντεμιά.
- Γκαντεμιά; Ναι, αλλά είναι εφτά χρόνια ακόμα. . . Γιατί όχι; Φέρε το καθρεφτάκι σου εδώ. . .
- Όχι, όχι, όχι. . .

Ο ξάδερφος μου πρέπει να βάλει γυαλιά. Φοβάται όμως μην γίνει σαν και εμένα' να φουντώσουν τα μαλλιά του, να βγάλει γένια , να αρχίσει το κάπνισμα - και τον βήχα -και να λέει πράγματα που δεν βγάζουν νόημα. Καλά κάνει.

Μου είπες για έναν που τον πληρώνουν για να δέρνει. Ναι. Πες του ότι κάποιοι το κάνουν και τζάμπα. Όπως οι πουτάνες που δεν χρειάζεται να πληρώσεις. Σου περισσεύουν πολλά αν τις βρεις. Πες και σε εκείνον τον μανιώδη αντικαπνιστή ότι αντικαπνιστές πεθαίνουν κάθε μέρα.

Περιμένω τον Βασίλη από το μέρος που λέγετε Κοζάνη, να στείλει την επιλογή από τα Ο.Α. - θα βγει αργότερα πολύ.  Σε ένα μικρό βιβλιαράκι. Μπορεί να τα διορθώσω μετά όταν θα είμαι στο μέρος που λέγετε Κύπρος. Θα βάλω και διαλόγους. . . Πολλούς. . . Όλοι ψεύτικοι αλλά σε όλους κάτι θα θυμίζουν. . . Θα δεις. Αν βρω λεφτά θα σου στείλω να πάρεις ένα μακρύ σκούρο κόκκινο φόρεμα. Να πάρεις και τον Γάζα μαζί σου να δει την γλύκα. Ο Γάζας είναι μια ζωντανή, μικροκαμωμένη απόδειξη, ότι όποιος ειρωνεύεται, αγαπάει. . .Το γεγονός ότι δεν με πυροβόλησε τότε που είχε την ευκαιρία, στο Πολύκαστρο, αυτό δείχνει. . . Του αξίζουν όλα τα λεφτά από το Nobel χωρίς το βραβείο. . .

Είναι όμως μια ιστορία  χωρίς επιμύθιο. Ξεκινάει με ένα ζευγάρι, μέσα καλοκαιριού, σε ένα παγκάκι κάπου στην Αθηνά. Εκεί που γυρίζαμε σαν τους χαμένους και ήπιαμε κάπου τρεις δωδεκάδες νερό ενώ κάτουρο και σάπια κρέατα μας καίγανε την μύτη. Κάπου εκεί, εκείνη του λέει, ΄΄Είμαι υγρή.  . .΄΄ και εκείνος, άγνωστο αν την άκουσε ή όχι, της λέει χωρίς να την κοιτάζει, ΄΄Αυτή η υγρασία με έχει τσακίσει΄΄. Αστείο; Ανόητο; Σίγουρα. . . Ίσως μάθω μετά την συνέχεια. Τίτλος; Εννιά ζωές για ξόδεμα και μια δώρο ή Κωλότσεπη στην καρδιά. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: