Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Κλημεντίνη

   
   Έγινε πριν λίγους μήνες.
   Mια παρτίδα σκάκι που έχασα σε δεκατρείς κινήσεις. Σημειωμένες και επειτά κωδικοποιημένες σε νότες. Από την χασούρα μου, μελωδία.
   Όλες οι αυπνίες στο χάρτη και στο πρόγραμμα, Κλημεντίνη. Δυο μέρες αύπνος και όλες οι πόρτες ανοιχτές να φύγει ο καπνός, η μυρωδιά η ξενή από το σώμα.Αναποδογυρίζω το τραγικό και πέφτουνε σημειώσεις, ατάκες, ψιλά από ρέστα που κουδουνίζουν σε χάχανο ματζόρε, Κλημεντίνη. Ξέρουν που πάει το πράμα - όπως κάθε καρμίρης με δίκια, είναι προφήτης αλάθητος.
  Ανταποκρίσεις από Carson city, Βουδαπέστη και Σύμη - το όγδοο σε μεγέθος νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων. Φαντάροι και αυτοεξόριστοι μεταπτυχιακοί. Όλοι μακρία από εδώ ( εδω; Ό,τι βλέπεις γύρω σου. Αυτό και μόνο.) Κομμάτια μου όλοι αυτοί. Με άκουσαν και δεν με έδειραν. Ίσως δεν κατάλαβαν τι έλεγα. Ίσως κατάλαβαν ότι δεν είχα κανένα σκοπό ή ώφελος με τα λεγόμενα μου.
  Ξανά. . . Stupid Heart, Cupid Heart, φυσαρμόνικα που πετάει φωτιές.
  Ξανά. . . Εγχειριδίο ξεφτιλισμένο, διασκεδαστικό στα χέρια μου. . . Πως να κάνεις Τέχνη και κουδουνίστρες τους νεκρούς. Αλήθεια, το ΙΚΑ - αυτό του δικτάτορα, με το κόμμα της τάξεως του 3,94 % - καλύπτει τα έξοδα της λοβοτομής;
  Μου είπες ότι κάποια μέρα θα τρελαθώ. Μην είσαι τόσο σίγουρη. Μπορεί και να είναι νύχτα. Στο 78Ν ή σε κάποια βιβλιοθήκη να κατεβάζω την Αντιγόνη του Σοφοκλέους και να μελετάω τα αποτελέσματα των εκλογών του 1961. ( Σε ποιο ταμείο υπάγονται οι παρακρατικοί; Κολλάνε βαρέα, όπως οι πορνοστάρ; ).
  Ας αφήσουμε τα αστεία όμως. Θα μας βρούνε από μόνα τους. Όπως οι έρωτες με πείσματα και σεναριακά τερτίπια.

 Θα το δεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: